Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Houby všude… roste jich tolik, že už mi došly nápady, co s nimi v kuchyni provést, pokud nechci mít sušičku s osmi regály sušících se darů lesa v provozu celý podzim. A tak jsem popustila uzdu fantazii, vymyslela karbanátky (nic složitého), otestovala je na sobě a na kurzu jógy a předkládám recept! Jsou výborné! 🙂

Suroviny:

  • různé druhy podušených hub (já měla praváky, babky, žampiony, bedly, růžovky)
  • bio cizrna nebo jiné luštěniny
  • česnek, cibule dle chuti
  • sojová omáčka
  • trochu chilli papriček
  • bio vejce
  • domácí strouhanka
  • trochu soli
  • majoránka
  • mořské řasy (měla jsem instantní wakame od Farmy domů)

Postup:

Podušené houby slijeme a dáme do mísy. Přidáme luštěniny, vejce, mořské řasy a veškeré koření. Zalijeme sojovkou (pozor na slanost!). Rozmixujeme tyčovým mixerem. Potom zahustíme domácí strouhankou – dělám si ji ze ztvrdlých zbytků kvalitního chleba: nopálu, bio žitného a dalších. Strouhanka je sice tužší než z bílého pečiva, ale mnohem kvalitnější. Na ghí nebo olivovém oleji (nejlepší je ale kombinací obojího) smažíme karbanátky. Ty jsem podávala s hřiby po čertovsku. Jako příloha je ale možný kvalitní chléb a třeba teplý salát. Já jako druhou přílohu podávala ovocný rozvar z bio blum.