Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Houby všude… roste jich tolik, že už mi došly nápady, co s nimi v kuchyni provést, pokud nechci mít sušičku s osmi regály sušících se darů lesa v provozu celý podzim. A tak jsem popustila uzdu fantazii, vymyslela karbanátky (nic složitého), otestovala je na sobě a na kurzu jógy a předkládám recept! Jsou výborné! 🙂

Suroviny:

  • různé druhy podušených hub (já měla praváky, babky, žampiony, bedly, růžovky)
  • bio cizrna nebo jiné luštěniny
  • česnek, cibule dle chuti
  • sojová omáčka
  • trochu chilli papriček
  • bio vejce
  • domácí strouhanka
  • trochu soli
  • majoránka
  • mořské řasy (měla jsem instantní wakame od Farmy domů)

Postup:

Podušené houby slijeme a dáme do mísy. Přidáme luštěniny, vejce, mořské řasy a veškeré koření. Zalijeme sojovkou (pozor na slanost!). Rozmixujeme tyčovým mixerem. Potom zahustíme domácí strouhankou – dělám si ji ze ztvrdlých zbytků kvalitního chleba: nopálu, bio žitného a dalších. Strouhanka je sice tužší než z bílého pečiva, ale mnohem kvalitnější. Na ghí nebo olivovém oleji (nejlepší je ale kombinací obojího) smažíme karbanátky. Ty jsem podávala s hřiby po čertovsku. Jako příloha je ale možný kvalitní chléb a třeba teplý salát. Já jako druhou přílohu podávala ovocný rozvar z bio blum.