Jeden z dalších pokrmů, který využívá levnou, fantastickou, zdravím nabitou jedlou divočinu jako jednu z důležitých surovin. Většina surovin tohoto jídla byla pořízena ve Farmě domů. Vlevo vidíte oběd předtím, než jsem jej strčila do trouby – krásně esteticky nachystané maso na zelí a k tomu hrst čerstvé bršlice!
Suroviny:
- kuřecí čtvrtky (nohy, křídla atd.); bio nebo v kvalitě domácího chovu
- domácí kysané (bio) zelí
- řádná hrst čerstvých lístků bršlice, které najemno nasekáme
- sůl, paprika
- pár stroužků česneku nasekaných najemno
Postup:
Jak vidíte na obrázku, naskládáme do jednoho pekáče napřed na dno zelí, které rozprostřeme, kuřecí části – ty osolíme a opaprikujeme – a bršlici. Dáme péct a během pečení kuře tu a tam potřeme šťávou ze zelí a bršlici jemně vmícháme do zelí. Podáváme s domácím knedlíkem.