Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Hlavním hrdinou tohoto pesta není medvědí česnek, jak by se dalo tušit, ale česnáček lékařský. Příprava tohoto jídla je neskutečně jednoduchá a chuť je neuvěřitelná. Pro intenzivnější česnekový podtón chuti i vůně jsme s Betty přidaly do pesta ještě zhruba třetinový objem medvědího česneku.

Suroviny:

  • listy a květy česnáčku lékařského
  • (bio) slunečnicová semínka podle chuti (u nás dost, zhruba půl skleničky)
  • ve třetině objemu česnáčku listy medvědího česneku
  • sůl
  • hodně čerstvě mletého pepře
  • hodně (bio) olivového oleje (u nás cca 1 sklenička)
  • podle chuti parmazán

Postup:

Do mixeru nebo tříštivého sekáčku dáme opláchnuté listy česnáčku a medvědího česneku, sůl, pepř a půlku oleje. Rozmixujeme. Přidáme cca půlku nastrouhaného parmazánu, nasucho orestovaná slunečnicová semínka, zbytek oleje a domixujeme skoro dohladka. Podáváme s těstovinami (my používáme rádi ty od Fajne pasty kupované ve Farmě domů) a zbytkem parmazánu.