21. května si budeme online povídat o léčivých houbách světa i našich lesů. Více info tady.

Hlavním hrdinou tohoto pesta není medvědí česnek, jak by se dalo tušit, ale česnáček lékařský. Příprava tohoto jídla je neskutečně jednoduchá a chuť je neuvěřitelná. Pro intenzivnější česnekový podtón chuti i vůně jsme s Betty přidaly do pesta ještě zhruba třetinový objem medvědího česneku.

Suroviny:

  • listy a květy česnáčku lékařského
  • (bio) slunečnicová semínka podle chuti (u nás dost, zhruba půl skleničky)
  • ve třetině objemu česnáčku listy medvědího česneku
  • sůl
  • hodně čerstvě mletého pepře
  • hodně (bio) olivového oleje (u nás cca 1 sklenička)
  • podle chuti parmazán

Postup:

Do mixeru nebo tříštivého sekáčku dáme opláchnuté listy česnáčku a medvědího česneku, sůl, pepř a půlku oleje. Rozmixujeme. Přidáme cca půlku nastrouhaného parmazánu, nasucho orestovaná slunečnicová semínka, zbytek oleje a domixujeme skoro dohladka. Podáváme s těstovinami (my používáme rádi ty od Fajne pasty kupované ve Farmě domů) a zbytkem parmazánu.