Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Poslední dobou nám doma kysla mléka, protože bereme ta nejkvalitnější od Farmy domů a nestíhali jsme je zkonzumovat. Výhoda momentální situace, kdy sedíme doma, je, že se můžete vracet ke kořenům. Když byly holky malé, dělávala jsem ze zkyslého mléka tvaroh. Tak jsem se k tomu vrátila!

Ještě na úvod musím sdělit, že nejsem příznivkyně téměř hysterické hrůzy z mléka, jak se projevuje v naší společnosti. Domnívám se, že většina nežádoucích reakcí je způsobena rektifikací původních potravin, což z nich činí historicky potravinu pro tělo cizí, a tudíž potenciálně alergizující.

Postup:

  • řádně prokysané bio mléko (v pokojové teplotě)
  • čistá plena z bio bavlny (radši ji vždy ještě z vnitřní strany „oválečkuju“, abych ji zbavila i nejmenších chloupků)
  • provázek a mísa

Vpravo je vidět umístění mísy a „vaku“ s kysaným mlékem. Hrudkovaté mléko necháme pár dní okapat, až je tvaroh hustší. Pak jej využijeme na cokoli tvarohového. Osobně vylévám syrovátku – nejsem schopna zajistit zvenčí „vaku“, aby se tam nedostala a nenachytala nečistota. Kdo můžete mít hmotu na odkapání někde v izolaci před dětmi, zvířaty atd., můžete využít i ji!