Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

IMG_6200[1]V úterý 22. prosince 2015 se konal Den otevřených dveří v ryze české firmě Dara Bags – a ještě navíc v oblasti, kde žiju, neboť Dara Bags je ostravská firma. Příběh této společnosti mě fascinuje už dlouho tím, jak lze lidskou šikovnost a podnikavost využít k tomu, aby člověk nejenže začal vydělávat, ale taky aby dal práci lidem kolem sebe a spustil projekt, který bude lokální a smysluplný… Žádné šití v Číně, hledání nejlevnějších cest, naopak návrat ke kvalitě, k místní ruční výrobě. To je prostě pecka

IMG_6197[1]Hned na začátku musím říct, že kabelky Dara Bags nejsou můj „šálek kávy“. Jsem orientovaná trochu víc extravagantně, flitry, zlatá, stříbrná ;-), prostě vliv Indie, kam s láskou jezdím… Přesto jsem během Dne otevřených dveří v Dara Bags očarovaně koukala na ručně šité kousky, s láskou vybírané, hlídané, distrubované. Nedivím se, že má firma úspěch!

IMG_6189[1]A nápad se Dnem otevřených dveří je prostě skvělý… takže jakmile jsem výzvu k návštěvě firmy a dílen objevila na Facebooku, neváhala jsem, nabrala ze školy dcery a zamířila i s nimi do Ostravy-Hrabové, kam jsem kdysi jezdívala s kočárem se starší z nich (pak jsme se přestěhovali do Rychvaldu blízko Ostravy). Po krátkém hledání jsme firmu našly a byly uvítány nesmírně příjemnými zaměstnankyněmi, z nichž jedna se nás ujala a věnovala nám (jen nám třem…) přibližně půl hodiny ze svého času.

IMG_6190[1]Prošly jsme celý proces výroby, mohly nakouknout do všech fází výroby kabelek, byl nám doslova odkryt celý průběh „alchymie zrodu“.

Prostě mě to nadchlo… vyjít z vlastního nápadu – ušít si kabelku svých snů. Následovat poptávku napřed od nejbližších přátel, postupně rozšiřovat výrobu. Pronajmout si lokální prostory k výrobě, najmout místní zaměstnance. Vsadit na kvalitu (i za takzvaně vyšší cenu – která by ale mohla být ještě vyšší!…). Mít úspěch.

IMG_6193[1]Již dlouho přednáším lidem na jógových pobytech a ve svých lekcích a workshopech o nutnosti návratu k lokálnosti, k přirozenosti, k životu v místní komunitě – a to nejen v životním stylu (jehož návrat je předmětem mého zájmu), ale také v pracovních a dalších životních možnostech.

Firma Dara Bags se viditelně o svůj úspěch nemusí bát. Přesto jí nesmírně přeji, aby vydržel a rostl… a díky za krásné odpoledne! :-).