Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Žijeme ve společnosti, která nás učí být na ní závislá. Přemýšlivý člověk ví dlouho, že je hodně věcí špatně: zdraví jsme dali plně do rukou lékařům, zadlužili jsme se kvůli bydlení u bank, jsme jejich vazaly, obživu si pořizujeme většinově u dodavatelů atd.
To jsou úplně základní věci, které jsme postupem několika pouhých desetiletí pustili ze svých vlastních rukou. Co jsme tím vlastně způsobili?

  1. Své zdraví, jehož jsme jediným strůjcem (když pominu dědičné choroby a záležitosti vis major), jsme předali cizím lidem.
  2. Vlastní zásobování jsme předali cizím lidem.
  3. Domy si nestavíme (většinou), nájmy a hypotéky dáváme cizím lidem.

Podle mě je tato situace o uvědomění. O možnosti převzít zpět aspoň to, co převzít můžeme.

Domnívám se, že tato krize povede k tomu, že mnohem větší počet lidí začne studovat vše, co může vést k odtržení se od vnějších závazků.

Tipy:

  • studujte alternativní medicíny
  • cvičte jógu, Qigong, tai-ji – to vše jen a jen proto, abyste lépe rozuměli svému tělu (když snížíte potřebu svých návštěv u lékaře o 50 %, bude to BOMBA)
  • starejte se o svou stravu a starejte se o to, odkud vaše strava pochází a kdo její produkcí mohl utrpět
  • stavějte domy, které se o vás postarají, když dojde k blackoutu a dalším průšvihům (ne krby, ano kachlová kamna; ne beton, ale zahrada atd.)
  • učte se využívat přírodu k tomu, aby vás dokázala aspoň částečně uživit (jedlé plané rostliny)

Snažím se vás tyto dovednosti učit už několik let a budu v tom pokračovat. Učme se to ale navzájem, vy to učte svoje děti. Příště budeme na takovou situaci lépe připraveni zdravotně, sociálně, společensky i ekonomicky.

DRŽME SE.