Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Co nabízí takzvaná alternativní diagnostika? Zahrnuje mnoho diagnostických metod, z nichž některé jsou celá tisíciletí staré (tradiční čínská medicína, ájurvéda atd.), některé supermoderní za využití počítačů a některé vysloveně ezoterické a neuchopitelné ;-). V posledních měsících jsem měla možnost vyzkoušet všechny tři…

Ezoterika, kterou nelze uchopit rozumem

Moje kamarádka Gábina dělá lidem na objednávku automatickou kresbu, na jejímž základě pak člověku vyloží jeho aktuální i minulý zdravotní stav. Má napojení na „anděly“, jak jim říká, a její analýzy jsou neuvěřitelně přesné. Gabka má zdravotnické vzdělání a mnohaletou praxi a kromě diagnostiky umí poradit, co dělat (včetně toho, abyste šupajdili k doktorovi a něco si nechali vyřezat 😉 ). Její metodu nejsem schopná popsat žádnou logikou ani selským rozumem, a přesto funguje. Otázka je, kolik lidí, kteří podobné služby nabízejí, opravdu má takto přímo napojení a kolik z nich jen chce vydělat. Gábina, to je jiný případ; její analýzy jsou potvrzovány nejen dalšími, níže uvedenými metodami, ale také moderní lékařskou diagnostikou. To vše za pár minut jejího a vašeho času a pět set korun ;-).

Diagnostika podle tradiční čínské medicíny

Diagnostika TCM je základní metoda tradiční čínské medicíny, na jejímž základě pak probíhá příslušná terapie. Studovat ji můžete ve 2letém programu například u nás v TCM Academy. Při diagnostice podle TCM se pracuje s celou řadou diagnostických metod, například diagnostika z jazyka, pulzní diagnostika, metoda pozorováním, metoda dotazováním. Výsledkem je velmi přesná diagnóza, ovšem podle principů tradiční čínské medicíny, která není úplně přenosná na diagnostiku tak, jak ji známe podle moderní medicíny. Kdo má však základní znalosti o tradiční čínské medicíně, tomu přinese veškeré potřebné informace. Vstupní diagnostika s prvním ošetřením stojí od 800 do několika tisíc korun.

Diagnostika Anesa, Sensitive Imago, F Scan Touch Diagnostika a další

Pokud máte pocit, že to vše je čiré šarlatánství a nemůžete mu věřit, můžete se svěřit nejmodernějším počítačům a lidem, kteří třeba nemají medicínské vzdělání (ale často ano) a kteří umějí číst data, která dokážou zasadit do správné analýzy. Takovou zkušenost jsem udělala ve firmě Pro zdraví Zlín, kterou založil Oldřich Hrabovský a jemuž pomáhá studentka posledního ročníku farmacie Daniela Kochtová (a tedy žena kovaná v lécích, bylinách a potravních doplňcích). Z jediné kapky krve vám scanner vyhodnotí 131 detailních krevních parametrů, po nichž „skočí“ i lékaři v nemocnici (vyzkoušeno). Pomocí využití vodivosti lidského těla vám natočí scan celého organismu včetně všech jednotlivých orgánových a dalších soustav, bezpečnou metodou vyšetří prsa, aniž byste museli podstupovat nepříjemný a nebezpečný mammograf. Samozřejmě za tento kompletní screening zaplatíte, ale jsou to peníze vydané pro detailní informace o vašem zdravotním stavu. A to skutečně detailní! Navíc máte možnost nechat si pomocí některých z přístrojů zharmonizovat vibrace orgánů tak, aby „šlapaly“ správně. Že se vám to nezdá? Co mají vibrace společného s fungováním orgánů? Mnoho. Čtěte například zde.

A co když projdu všemi typy alternativního vyšetření najednou?

Já jimi prošla, a proto mohu přidat osobní resumé:
  • automatická kresba: tělo zanesené odpadními látkami, nedostatek hemoglobinu a železa, nedostatek červených krvinek, krční páteř (blokáda), zhoršování zraku
  • diagnostika dle TCM: nedostatek krve v Játrech a Srdci, oslabená Slezina, stagnace v Játrech
  • počítačový screening: nedostatek hemoglobinu a železa, nutnost odstranit z těla těžké kovy, zhoršování očí a mnoho dalších parametrů, které je třeba upravit vitaminy a lehkou detoxikací

Kdo z vás umí číst v datech a čínské diagnostice, zjistí, že všechny tři metody přinesly stejný výsledek (například Játra v TCM odpovídají za stav očí a různé patologie Krve).

Máte-li tedy zdravotní problémy, nebojte se vyzkoušet něco nového a investovat do sebe mimo běžné zdravotní pojištění a běžné lékařské vyšetřovací metody. Stojí to za to a diagnostika je komplexní a mnohdy přesnější (a bezpečnější).

Kontakt na Gábinu získáte, když mi napíšete na biodaniela@seznam.cz.

Ilustrační fotku automatické kresby jsem převzala z webu http://d2jv9003bew7ag.cloudfront.net/uploads/Wolfgang-Paalen-Automatic-Drawing-1950-865×577.jpg; fotku přístroje Anesa pak z webu http://www.prozdravi-zlin.cz/metody.html.