Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Duangu chleba nemusíme používat jen při duangu dietě. Začal jsem ho začal doporučovat i pacientům. Musím říct, že ohlasy jsou pozitivní a účinky rovněž. Proto Duangu chleba použijte při zácpě, u divertikulózy, u dyslipidémie, zvýšeném cholesterolu, osteoporóze, obezitě, diabetu a také jako náhradu pečiva a pšenice.

A jak Duangu chleba upéct?

Ingredience:
  • 230 gramů slunečnicových semínek
  • 2 vejce
  • 30 gramů chia namočit do 0,6 dcl vody
  • 60 gramů zlatých lněných semínek
  • 2 lžičky kypřicího prášku (dávám vinný kámen – poznámka ZŽ)
  • 25 gramů psyllia
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička soli a voda

Postup přípravy:

Chia semínka namočte ve vodě na pět minut, slunečnicová a lněná semínka s psylliem namelte v kuchyňském mixéru. Do namletých semínek přidejte všechny další ingredience a postupně vodu, dokud nevznikne konzistence podobná těstu. Těsto přeložte do formy na pečení „srnčí hřbet“, vystlanou papírem na pečení. Pečte v troubě na 180 stupňů (manželka peče asi 40 minut v naší elektrické troubě), testujte špejlí. Po upečení nechte vychladnout a odpařit.

Přeji pevné zdraví a dobrou chuť!!!“

Zdroje:

Článek jsem převzala z facebookové stránky terapeuta TCM Milana Peterky a fotku duangu chleba ze stránky o duangu stravování, kde najdete rovněž podrobné indikace k tomuto způsobu stravování.

Foto: Wendy Přistoupilová