Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Chřestová pizza jako vynikající jarní oběd je mým objevem loňského roku. Recept jsem našla u Hugha Fearnley-Whittingstalla v kuchařce Veg everyday!. Na pizze se mi líbí využití čerstvého jarního chřestu. Ten jako rychlá jarní a zelená zelenina působí báječně na naše játra. Umím si představit i pizzu kolem chřestu ještě obloženou nasekaným medvědím česnekem a teprve pak upečenou!

Suroviny:

  • 1 magické těsto
  • (bio) olivový olej
  • 2 (bio) cibule jemně nasekané na kolečka nebo půlkolečka
  • balení zeleného chřestu (já koupila bio u Freshbedýnek)
  • 2 balení mozzarelly
  • balení (bio) parmazánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Magické těsto vyválíme tak, abychom jím pokryli běžný pekáč do trouby (ten předem vymažeme olivovým olejem nebo vyložíme pečicím papírem). Zvlášť na pánvi dozlatova opečeme cibulku. Pak touto cibulkou a olejem z jejího smažení potřeme horní stranu pizzy. Na cibulku naskládáme připravený chřest (od poloviny oloupaný, omytý, přepůlený po délce a případně i na šířku). Horní vrstvu tvoří na plátky nakrájená mozzarella a vše je posypáno nahrubo nastrouhaným parmazánem. Před naskládáním a nasypáním sýrů lze ještě pizzu poprášit podle chuti čerstvě mletým černým pepřem (rozhýbává zažívání a stagnace v něm). Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby. Na závěr pečení necháme projít krátce programem Gril, aby sýr zezlátl.