Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Koncem června 2018 jsme se sešly v počtu šestnácti žen v horském hotelu Antarik, naší „domovské stanici“, abychom zde prožily víkend plný jógy a bylinkaření. Celý pobyt byl fantastický – velmi jsem si jej užila. Účastnice byly obeznámené s jógou i bylinkařením a očekávaly nové informace, takže to byla výzva!

Celý víkend byl dost obsahově náročný – čekaly nás:

  • tři dvouhodinové přednášky
  • čtyři lekce jógy
  • jedna bylinkářská praxe

Na necelé dva dny pobytu opravdu hustý itinerář! Navíc účastnice nebyly žádné začátečnice – ani v józe, ani v bylinkaření, respektive v alternativní medicíně. Jsem ráda, že se mi podařilo jim nabídnout dvě své úplně nové přednášky, na něž jsem studovala čtyři roky: obě založené na knihách Dietera-Wolfa Storla a tematicky zaměřené na: planetární členění bylin a pojetí bylinkaření v tradiční a moderní medicíně; druhá přednáška byla věnována praktickému rozdělení základních léčivek, indikacím a způsobům zpracování a podání. Třetí přednáška byla věnována léčivým houbám v našich lesích. Všechny tyto přednášky od školního roku 2018/19 nabízím v rámci své přednáškové činnosti a ve školním roce 2018/19 budou probíhat v Ostravě, Zlíně, Prostějově a Brně.

V józe jsme se věnovaly – jak jinak – své páteři, protahování a svému tělu jako chrámu, jemuž musíme porozumět, abychom žili plnohodnotný zdravý život. V józe se učíme naslouchat jemným signálům, které nás informují o našem zdravotním, emočním i mentálním stavu.

Na této stránce si můžete přečíst některá hodnocení přímo od účastnic.

V roce 2019 jsou naplánovány dva pobyty na Antariku:

  • Červnový: hlavním tématem budou vztahy – celý víkend se budeme „hrabkat“ v osobních, partnerských i pracovních vztazích a rozebereme si je podle pěti čínských elementů, západních znamení zvířetníku, východních čínských znamení a numerologie.
  • Říjnový: hlavním tématem bude Žena – její pojetí v historii, její proměny ve 20. a 21. století, důsledky, role v rodině a společnosti, ženská sexualita, temný aspekt Ženy (Kálí, Lilith) a mnohé další
  • na obou pobytech budeme zároveň cvičit jógu

Fotky pořídila: Emma Pilařová

Níže se můžete podívat na fotogalerii z červnového „antarikování“:

[envira-gallery id=“5389″]