Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

IMG_4589Bylinkaření v období květů je praktický workshop, který tvoří druhou část čtyřdílného cyklu o bylinkách, jejž se můžete v roce 2016 zúčastnit. Teoretickým východiskem pro nás budou práce Rudolfa Steinera, Marie Thunové,Wolfa-Dietera Storla, Zbyňka Šedivého (Nobilis) a v neposlední řadě také teorie lunárního zemědělství a bylinkaření. Na jejich základě rozdělíme letošní bylinkářskou sezonu na tři částiobdobí listů, období květů a období plodů. Čtvrtá (zimní) část pak bude věnována praktickému zpracování plodů letošní sezony (masti, tinktury, likéry atd.). Každý workshop bude věnován jednomu z témat a logicky začneme v dubnu právě obdobím listů.

Bylinky v období květů

IMG_4583Léto je podle Steinerovy teorie obdobím, kdy vše kvete a nastává bylinkářův hlavní čas, během nějž má spoustu práce. K čemu všemu lze byliny využít, to vše si probereme, v přírodě ukážeme a proženeme testem chuťových buněk :-). K tomu si popovídáme něco nejen o jedovatých rostlinách, ale také o planetárních vlivech rostlin a na rostliny.

Program:

  • teoretická část (podle počasí buď přímo v přírodě, nebo v Shanti Yoga Studiu) – přehled jarních listových bylin, zásady sběru, zpracování
  • praktická část v přírodě (dle počasí v den konání; kdyby pršelo, přesuneme praktickou část na jiný dohodnutý den) – praxe všeho, co se naučíme během teorie, včetně salátu připraveného přímo v přírodě

Lektorka:

Datum a místo konání:

  • sobota 2. července 2016
  • 13.00-18.00 hod.
  • úvodní teoretická část proběhne v Shanti Yoga Studiu, pak se přesuneme do přírody (podrobnosti budou upřesněny dle počtu přihlášených a počasí)

Cena:

  • 290 Kč

Přihlášky:

  • e-mailem na adresu biodaniela@seznam.cz, případně smskou na telefonu 777 152 048

Akce je velmi vhodná i pro děti, které mají vstup zdarma!  🙂