Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

V sobotu 12. května 2018 jsem ve zlínském studiu Zenergy jóga vedla 2,5hodinový workshop Čakrová Aroma Yoga nejen pro veřejnost, ale také (a především) pro mé spoluputovníky po Indii a Maledivách, se kterými jsme tyto asijské země letos navštívili a navázali krásná přátelství.

Devatenáct účastníků vytvořilo příjemné prostředí, ve kterém jsme si v úvodu popovídali něco o aromaterapii a vlivu (a síle) éterických olejů na fyzické i psychické a mentální zdraví člověka. Potom jsme se věnovali svým pěti fyzickým čakrám a účastníci si vybírali sami po sebe éterické oleje, s nimiž jsme pak v józe pracovali. Oleje jsme spojovali s bio sezamovým rostlinným olejem, přičemž vybráno bylo pět olejů pro harmonizaci srdeční čakry:

  • mrkev (semeno)
  • pepř
  • benzoin
  • kadidlo
  • bergamot

Směs rostlinného a éterických olejů jsme nanášeli na místa, kde na těle pulzuje krev, a potom jsme nechali rozvinout vůni a sílu rostlinných silic. Následovala 90minutová jóga zaměřená na otevírání hrudníku a anáhaty. Znamenalo to pár nepříjemných záklonů ;-), kterých se ale všichni zhostili skvěle.

Závěr byl věnován půlhodinové relaxaci, během níž jsem na anáhatu aplikovala vibrace ladičky óm.

Zde najdete pár fotek z workshopu:

[envira-gallery id=“5068″]

Foto: Petra Hetmerová