Zdravá strava podle čínské medicíny (2 víkendy online)
Online, a přesto veskrze praktický program pro všechny milovníky tradiční čínské medicíny a zájemce o ni, konkrétně o zdravé stravování. Jak říká čínské přísloví: „Stravou můžeme hodně pokazit a málo napravit.“ Já bych dodala: napravit můžeme také hodně, jen musíme být trpěliví :-). A správnou volbou stravy zamezíme vzniku dalších zdravotních obtíží.
Časový rozvrh: sobota: 9.–17.00 (pauza na oběd), neděle: 9.–14.00 hod. Kapacita: 30 lidí Forma: online
Termín: březen 2021 – duben 2022
Co budeme probírat?
- úvod do tradiční čínské medicíny (TCM)
- zásady zdravého a vhodného stravování podle TCM
- vlastnosti potravin
- úprava potravin
- působení potravin
- doporučené recepty
- vlastní tvorbu receptů a jídelníčku
Obsah:
1. víkend:
- Pět elementů a pět orgánových soustav
- Pět chutí, pět barev
- Základní zdravotní nerovnováhy podle TCM
- Tělesné konstituce podle TCM
- recepty
- diskuse
2. víkend
- Vlastnosti potravin
- Dělení potravin
- Tepelná a jiná úprava potravin
- Jednotlivé potraviny a jejich charakteristiky
- recepty
- diskuse
5 900 Kč
Cíle cyklu
- naučit se rozumně stravovat s ohledem na zásady tradiční čínské medicíny, které můžete vhodně aplikovat i v našich podmínách
- naučit se kombinovat suroviny, tepelnou úpravu, koření a další složky potravy
- naučit se sestavovat jídelníček pro sebe i okolí tak, aby vám jednou provždy prospíval
Lektorka:
- Mgr. Daniela Pilařová
- diagnostička
- terapeutka TCM, fytoterapie a medicinálních hub (poradenství v Rychvaldu a v Lukově u Zlína)
- vzdělání a praxi najdete tady
Cena:
- 5 900 Kč
V ceně je zahrnuto:
- skripta v elektronické podobě
- výklad
- pro zájemce záznam v mp4
- sleva na vybrané kurzy na Uzdrav sám sebe
Náplň kurzu
Začátek 19. 3. 2022 Konec 20. 3. 2022 | Pět elementů, základní zdravotní nerovnováhy a vliv stravy
| Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 9. 4. 2022 Konec 10. 4. 2022 | Působení potravin a jejich rozdělení podle působení na organismus
| Mgr. Daniela Pilařová |