Hlavním hrdinou tohoto pesta není medvědí česnek, jak by se dalo tušit, ale česnáček lékařský. Příprava tohoto jídla je neskutečně jednoduchá a chuť je neuvěřitelná. Pro intenzivnější česnekový podtón chuti i vůně jsme s Betty přidaly do pesta ještě zhruba třetinový objem medvědího česneku.
Suroviny:
- listy a květy česnáčku lékařského
- (bio) slunečnicová semínka podle chuti (u nás dost, zhruba půl skleničky)
- ve třetině objemu česnáčku listy medvědího česneku
- sůl
- hodně čerstvě mletého pepře
- hodně (bio) olivového oleje (u nás cca 1 sklenička)
- podle chuti parmazán
Postup:
Do mixeru nebo tříštivého sekáčku dáme opláchnuté listy česnáčku a medvědího česneku, sůl, pepř a půlku oleje. Rozmixujeme. Přidáme cca půlku nastrouhaného parmazánu, nasucho orestovaná slunečnicová semínka, zbytek oleje a domixujeme skoro dohladka. Podáváme s těstovinami (my používáme rádi ty od Fajne pasty kupované ve Farmě domů) a zbytkem parmazánu.