Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Tohle jídlo stojí za to. Není vegetariánské. Není bezlepkové. Když ale použijete skutečně kvalitní suroviny, proč si ho jednou za čas nedopřát? Z masa jsem použila bio hovězí (doma namleté) a domácí uzené vepřové, které párkrát ročně udí naši úžasní sousedi. Čeho je v hlavičce hodně, jsou divoké byliny.

Suroviny:

  • rohlíky (pokud možno domácí)
  • (bio) mléko
  • (bio) mleté hovězí maso (nebo vcelku a namlít doma, což je podle mě vždy lepší)
  • divoké byliny, zde:
  • (bio nebo domácí) uzené maso (zde vepřové)
  • 3 vejce od šťastných slepic
  • (bio) sojová omáčka
  • trochu soli (ochutnávat; sojovka, rohlíky, naložené byliny i uzené jsou slané)
  • kousek feferonky
  • trochu čerstvě mletého pepře

Postup:

Před pečením

Napřed smícháme byliny, vejce, rohlíky předem namočené v mléce a koření. Lehce rozmixujeme. Pak teprve přidáme oba druhy masa a promícháme lžicí. Ochutnáme, případně dosolíme a dopepříme, dáme do zapékací mísy a cca hodinu a půl pečeme. Podáváme se salátem a brambory.