Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Špaldová pizza s bramborem, cibulkou a křídlatkou je chutné jarní jídlo. Křídlatku můžete nahradit chřestem. Špaldové těsto se kvůli menšímu obsahu lepku více „trhá“, proto buďte opatrní při rozprostírání na plech. K tomuto jídlu doporučuji podávat teplý salát (případně jiný salát v pokojové teplotě).

Suroviny:

  • jedno těsto na špaldovou pizzu (postup zde)
  • jarní výhonky křídlatky japonské, podélně rozpůlené
  • dvě opravdu velké cibule nakrájené na co nejtenčí plátky (vždy cibuli na půl a naplátkovat)
  • olivový olej
  • kvalitní sýr (nejlépe pravý parmazán, ale lze i tvrdou goudu apod.)
  • syrové tenké plátky oloupaných brambor
  • čerstvý nebo sušený nahrubo namletý rozmarýn
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

Najemno nakrájené plátky cibulky pomalu orestujeme na olivovém oleji (možno přidat ghí, aby olej nebyl vystaven příliš vysokým teplotám a nepřepálil se). Jakmile už je cibulka skoro hotová, přisypeme výhonky křídlatky a jemně osolíme a opepříme. Přisypeme přibližně lžíci nahrubo nasekaného rozmarýnu. Ještě chvíli restujeme. Na špaldové těsto na pizzu naklademe cibulovo-křídlatkovou směs, plátky brambor, které jemně posolíme, a celou směs posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Upečeme a podáváme teplé nebo studené se salátem.