Suroviny:
- celé stonky bršlice kozí nohy (podle chuti) a kopřivy
- další „divoká zelenina“ (já použila libeček ze záhonku, ale také čerstvý jitrocel a hodně listů popence břečťanolistého), vše najemno či nahrubo (podle chuti) nakrájené
- vývar
- slzovka (nemusí být)
- kroupy (já použila Šestero obilovin z DM Drogerie Markt)
- oloupaná a nahrubo nastrouhaná mrkev
- cibule osmažená na olivovém oleji nebo jiném přijatelném tuku
- zakysaná smetana
- sójová omáčka
- podle chuti sůl
Do poloměkka necháme uvařit obiloviny a slzovku. Přidáme mrkev a nakrájenou divokou zeleninu. Ochutíme vývarem, solí a sójovou omáčkou. Necháme vše povařit. Přidáme osmaženou cibulku (i s tukem, aby se z mrkve lépe uvolňoval vitamin A rozpustný v tucích), podle chuti zakysanou smetanu. Podáváme :-).