Tento recept jsem upravila podle knihy Divoké rostliny autorky Celie Nentwig. Tohle lahodné a velmi syté jídlo obsahuje báječnou jarní divokou zeleninu – medvědí česnek. Ten na jaře doslova postaví na nohy játra, ale zpočátku buďte opatrní a jezte jen pár syrových lístků, případně listy blanšírujte.
Suroviny:
- domácí listové těsto (my máme z Farmy domů)
- 1 vejce
- 1 zakysaná smetana
- dvě hrsti medvědího česneku
- trochu strouhaného parmazánu
- menší bloček kvalitního tvrdého sýra
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek mletý
Postup:
Listové těsto vyválíme a podle možností dáme buď samostatně do zapékacích misek podle počtu strávníků, nebo do jednoho či více větších (a pak porce rozdělíme). V misce promísíme vejce, zakysanou smetanu, sůl, koření, podle potřeby trochu podlijeme mlékem, přidáme sýry a směs dáme do misek na těsto. Ty dáme zapéct. Až je směs na těstu tuhá a těsto po krajích opečené, vyndáme a podáváme. My podávaly se salátem a z dalšího listového těsta udělala Betty „závitky“ plněné strouhaným sýrem. Lahoda!