Kdykoli jsem si dovezla bio bedýnku se zeleninou, trčela z ní kromě všech těch plnohodnotných bulv a kořenů ještě hromada zelených natí, kterou jsem vždy rovnou s těžkým srdcem vyhazovala do kompostu. A tak jsem to změnila. Pomohl přítel Google, který „vyhodil“ informaci o tomto parádním salátu právě z natí červené řepy.
Dnes jsem proto servírovala:
- pečenou mladou mrkev s tymiánem
- červenou řepu (bulvu), pečenou i se slupkou v troubě s olivovým olejem
- plněný kynutý celozrnný věnec
- a především geniální salát z natě červené řepy!
Postup:
- vyberte hezké mladé (i velké) listy řepy i s červenými stonky
- nechejte půl hodiny máčet ve studené vodě
- nakrájejte
- cca 10 minut povařte ve vodě
- vyndejte a zalijte zálivkou: 1 stroužek nadrceného česneku, sojová omáčka, umeocet, bio olivový olej a semínka slunečnice a kešu, co jste předtím nasucho opražili.
Příště se podíváme na zoubek mrkvové nati!