Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Příprava na zimu, aspoň co se jídla týče… jsme doma po viróze a potřebovali jsme cosi hutnějšího na zasycení, takže ve Farmě domů jsem koupila mleté hovězí bio maso, z nějž napřed první den vznikla směs na těstoviny s rajčatovou bio passatou a ze zbylého masa pak surovina pro naplnění paprik. Rajská omáčka je zahušťovaná kuzu. S těstovinami by tak šlo o celkově bezlepkový pokrm.

Plněné papriky:

  • kvalitní papriky
  • mleté maso (zde hovězí)
  • cibule
  • sůl, trochu mletého pepře
  • bio rýže

Paprikám odkrojíme okolí stopky a vyndáme z nich žebra se semínky. Maso s cibulkou necháme orestovat řádně na tuku, posolíme a opepříme. Přidáme uvařenou rýži, promícháme, dochutíme a směsí naplníme papriky. Dáme do trouby, než papriky změknou.

Rajská omáčka

Na tuku zpěníme cibulku, přidáme passatu, necháme mírně odpařit tekutinu, osolíme, přidáme dle chuti cukr (jinak může být směs příliš kyselá). Zvlášť ve studené vodě rozmícháme kuzu a za stálého míchání přilijeme do omáčky.

Přílohy:

  • lepková varianta: knedlík
  • bezlepková varianta: například vařené rýžové těstoviny (kolínka)

Vegetariánská varianta:

  • stačí mleté hovězí nahradit strouhaným uzeným nebo smaženým tempehem
  • celý recept na vegetariánskou verzi získáte po vykliknutí nadpisu Vegetariánská varianta