
Suroviny:
- 1 kg smrkových výhonků (do největší délky 5 cm)
- 1,5 l vody
- 1,5-2 kg (třtinového) cukru
- 3 chemicky neošetřené citrony (například z Freshbedýnek)
Postup:
Výhonky zalijeme vodou s citróny (ty nakrájíme i se slupkou, ale zbavíme pecek), povaříme asi 30 min., necháme 24 hodin odstát, přecedíme přes plátno a důkladně vymačkáme. Přidáme cukr a vaříme. Vařící sirup naléváme do sklenic, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru. Používá se do čaje, vody.
Fotečku sirupu, zde dělaného zastudena, jsem kvůli nedostatku vlastních foto zdrojů přejala ze stránky http://3.bp.blogspot.com/-yB7IhbvRxhc/U2-KPMuRkHI/AAAAAAAABhc/ZNQN3q6wid4/s1600/DSC_3863.JPG 😉