Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

IMG_7078[1]Norské vafle je recept, který loudí snad každý, kdo tuto dobrotu ochutná. Jedná se o původní recept z Norska, domoviny vaflí, konkrétně od jisté paní Vigdis Svoboda. A protože můj tatínek v Norsku žil dohromady nějakých deset let, v pauzách, kdy pobýval doma v Česku, nám vozil podobné zajímavé kulinářské tipy. Recept jsem si upravila tak, aby byl o cosi zdravější – přesto počítejte s tím, že to opravdu není redukční jídlo…

IMG_7075[1]Suroviny:

  • 2 vejce
  • 1 hrníček cukru (dávám třtinového bio)
  • 2 hrníčky mouky (dávám celozrnnou špaldovou bio)
  • vanilkový cukr (dávám bio, vše z DM Drogerie Markt)
  • 250 g kefíru nebo zakysané smetany, případně sladké smetany (ale popravdě něco nakyslého je v těstu chutnější – s běžnou smetanou je to moc sladké bez onoho kyselkavého „šmrncu“)
  • vinný kámen (bio, také z DM; možná ale kypřicí prášek nebo lépe jedlou sodu)
  • 125 g másla (čtvrtku)

Postup:

Našlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Až směs zhoustne a zesvětlá, přidejte kefír/kysanou smetanu/smetanu, mouku a v ní rozmíchaný vinný kámen. Řádně promícháme a na závěr pomalu zamícháme rozpuštěné máslo, jehož část si necháme na vymazávání vaflovače. Těsto necháme přibližně 15 minut odležet a potom po dávkách necháváme upéct ve vaflovači.