Jedlé rostliny z přírody – jak obohatit svou kuchyni a ušetřit peněženku
Využití jedlé divočiny – rostlin a bylin, které vám rostou za domem a které si zaslouží vaši pozornost!
Délka kurzu: 2 hodinyKapacita: 30 lidíAdresa: Online
Termín: 25. 3. 2021
Termín: 25. 3. 2021
Zveme vás na čtvrteční online přednášku s Mgr. Danielou Pilařovou, která je vhodná
- pro všechny ty, kdo chtějí poznat byliny z běžné přírody, které lze použít během celého roku v kuchyni nejen pro chutná a kvalitní jídla, ale taky proto, že tím přirozeně ušetříme
- pro ty, kdo chtějí blíže poznat, co nám roste „za humny“ za potraviny
- pro zájemce o takzvaný foraging – schopnost uživit se v přírodě
Obsah:
- nejchutnější druhy divoké zeleniny
- jejich využití během sezony
- jejich zpracování pro zimní období
- možná záměna s jedovatými druhy
- účinky na organismus
- recepty
- tipy
300 Kč
Cíle přednášky
- prohoubit znalosti účastníků o tom, co z přírody je možno bezpečně využívat v kuchyni
- nabudovat odvahu jít do nebližšího čistého lesa, na louku, případně za dům nebo obec a tam si nasbírat jedlou divočinu
- s ní pak úspěšně a chutně uvařit pro sebe i celou rodinu
- znát základní kombinace rostlin tak, aby navíc prospívaly zdraví
- umět se vyhnout nejedlým, a hlavně jedovatým druhům
V ceně je zahrnuto:
- lektorský výklad přes aplikaci Zoom
- pdf prezentace e-mailem
- závěrečná diskuse
Nemáte čas, ale máte zájem?
- přednášku je možné poslat v záznamu (formát mp4)
- v tomto případě je cena přednášky stejná, jen svůj požadavek napište do poznámky při přihlašování