Nezapomeňte, že na blogu máte pravidelně aktuální články o všem, co by vás mohlo zajímat!

Zdravá strava podle čínské medicíny (3 víkendy online)

Online, a přesto veskrze praktický program pro všechny milovníky tradiční čínské medicíny a zájemce o ni, konkrétně o zdravé stravování. Jak říká čínské přísloví: „Stravou můžeme hodně pokazit a málo napravit.“ Já bych dodala: napravit můžeme také hodně, jen musíme být trpěliví :-). A správnou volbou stravy zamezíme vzniku dalších zdravotních obtíží.

Délka přednášky: vždy 2 hodiny Kapacita: 30 lidí Adresa: Jiný svět, Osvoboditelů 484, Zlín
Termín: září 2021 – květen 2022, vždy od 17.00 do 19.00 hod.

Co budeme probírat?

  • úvod do tradiční čínské medicíny (TCM)
  • zásady zdravého a vhodného stravování podle TCM
  • vlastnosti potravin
  • úprava potravin
  • působení potravin
  • doporučené recepty
  • vlastní tvorbu receptů a jídelníčku

Obsah:

1. víkend:

  • Pět elementů a pět orgánových soustav
  • Pět chutí, pět barev
  • Základní zdravotní nerovnováhy podle TCM
  • Tělesné konstituce podle TCM

2. víkend

  • Vlastnosti potravin
  • Dělení potravin
  • Tepelná a jiná úprava potravin
  • Jednotlivé potraviny a jejich charakteristiky

3. víkend

  • Recepty pro různé zdravotní obtíže či lepší kondici
  • Sestavování jídelníčku
  • Vlastní práce posluchačů na jejich receptech a jídelníčku
  • Obsáhlá diskuse

    5 900 Kč

    Cíle přednášky

    • naučit se rozumně stravovat s ohledem na zásady tradiční čínské medicíny, které můžete vhodně aplikovat i v našich podmínách
    • naučit se kombinovat suroviny, tepelnou úpravu, koření a další složky potravy
    • naučit se sestavovat jídelníček pro sebe i okolí tak, aby vám jednou provždy prospíval

    Lektorka:

        • Mgr. Daniela Pilařová

        Cena:

        • 5 900 Kč

        V ceně je zahrnuto:

        • skripta v elektronické podobě
        • výklad
        • pro zájemce záznam v mp4
        • sleva na vybrané kurzy na Uzdrav sám sebe

        Náplň kurzu

        Začátek

        Icon
        15. 1. 2022

        Konec

        Icon
        16. 1. 2022

        Pět elementů – pět orgánových soustav, pět chutí, pět barev

        • pět elementů
        • pět orgánových soustav
        • základní zdravotnínerovnováhy podle TCM a jejich ovlivnění stravou
        • konstituce podle TCM a strava
        Mgr. Daniela Pilařová

        Začátek

        Icon
        19. 2. 2022

        Konec

        Icon
        20. 2. 2022

        Působení potravin a jejich rozdělení podle působení na organismus

        • vlastnostipotravin (tropismus, povaha, chuť)
        • vaření v kruhu
        • jednotlivépotraviny a jejich zařazení dle TCM
        Mgr. Daniela Pilařová

        Začátek

        Icon
        19. 3. 2022

        Konec

        Icon
        20. 3. 2022

        Recepty, poradenství

        • recepty a jejich analýza
        • tvorba vlastních receptů
        • diskuse
        Mgr. Daniela Pilařová